MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na...
fot. udo72/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Przetworzone mięso

Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na rozwój nowotworów. Już teraz wiadomo, że jedzenie przetworzonych produktów mięsnych zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

Do przetworzonego czerwonego mięsa zaliczamy m.in. parówki, różnego rodzaju kiełbasy i kiełbaski, wędliny, konserwy i wszystkie inne produkty mięsne, które zostały poddane obróbce przez: wędzenie, peklowanie lub solenie.

Zobacz również

Co jeść, gdy zmagamy się z nowotworem? Premiera poradnika Fundacji Iskierka

Co jeść, gdy zmagamy się z nowotworem? Premiera poradnika Fundacji Iskierka

Kibice Wisły Kraków będą mogli jeździć na wyjazdy! Wkrótce oficjalne potwierdzenie

Kibice Wisły Kraków będą mogli jeździć na wyjazdy! Wkrótce oficjalne potwierdzenie

Polecamy

Internauci ostrzegają się przed przygarnięciem rasowego pieska. To oszustwo!

Internauci ostrzegają się przed przygarnięciem rasowego pieska. To oszustwo!

Odbyła się kolejna rozprawa sądowa dotycząca Zamku w Stobnicy

Odbyła się kolejna rozprawa sądowa dotycząca Zamku w Stobnicy

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek